Hoe zit het fiscaal

Uw Harley-Davidson leasen is fiscaal in úw voordeel!

 

Alle prijzen op deze site zijn gebaseerd op netto operational lease en 60 maanden looptijd. Dit betekent dat u bij ons least zonder onderhoud en zonder verzekering. Dit kunt u uiteraard prima zelf regelen, met alle voordelen die u dit oplevert.

 

Uw motor zakelijk aanschaffen of leasen: goed geregeld

Zet u uw Harley-Davidson motor in voor zowel zakelijke als privé-ritten? Dan is uw motor zakelijk aanschaffen of leasen geen enkel probleem. De Belastingdienst beschouwt het woon-/werkverkeer ook als zakelijk gebruik. Welk soort vervoermiddel u als ondernemer of directeur-aandeelhouder aanschaft of least? Dat is compleet uw eigen ondernemersbeslissing. U bent als ondernemer dus 100% vrij om te kiezen voor wel vervoermiddel dan ook. Uiteraard binnen de gangbare grenzen van redelijkheid en zakelijkheid.

 

Bijtelling voor uw zakelijke Harley-Davidson kan in uw voordeel uitpakken

Bij een auto belast de fiscus 22% van de catalogusprijs als bijtelling. De fiscus berekent voor de motor geen “forfaitaire bijtelling” voor het privé-gebruik, zoals bij een auto het geval is. Wel belast de fiscus het daadwerkelijke aantal gereden privé-kilometers voor de eveneens werkelijke kilometerprijs. Dat kan in de praktijk dus een stuk aantrekkelijker uitpakken dan bij uw auto.

 

De bijtelling als u ook een auto van de zaak heeft? Gunstig!

Voor de meeste auto’s geldt de forfaitaire 22%-bijtelling. Behalve als u met een kloppende kilometeradministratie bewijst dat u niet meer dan 500 km privé per jaar met de auto rijdt. U heeft op hetzelfde moment ook een motor van de zaak? Maakt u zich geen zorgen. Die beïnvloedt uw bijtelling niet. Want voor het privé-gebruik van de motor geldt immers een geheel eigen regeling. Rijdt u met de auto van de zaak niet privé, maar met de motor wel? Dan krijgt u alleen voor de motor de bijtelling voor de werkelijk gereden privé-kilometers.

 

Motor privé aanschaffen of de kosten zakelijk aftrekken? De regels zijn belangrijk

Bij aanschaf op de zaak zijn voor uw onderneming alle kosten aftrekbaar, maar voor u, als berijder, wordt het privé-gebruik belast. In de praktijk betekent dit: voor de werkelijke kilometers x de werkelijke kilometerkostprijs. Schaft u de motor privé aan? Dan zijn de kosten niet aftrekbaar. Wel kunt u de zakelijke kilometers tegen 19 eurocent per kilometer onbelast door de zaak laten vergoeden. Die vergoeding is bij de zaak aftrekbaar, maar wordt bij de berijder niet belast.

 

Extra fiscale voordelen van een motor

De overheid beschouwt motorfiets- en scootergebruik tot nu toe als vervoermiddel voor het dempen van de files. Een eventuele nieuwe toekomstige fiscale regelgeving zal die lijn blijven volgen.

 

 

Heeft u interesse?

Wilt u direct een aantrekkelijke offerte? Neem contact op met Ralf Timmers, hij is accountmanager motorlease

Ja, ik wil een offerte